Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

2018 - 2019 Bahar Dönemi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Program Başkanı Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Aylin ÇETİN Dönem Açılış Mesajı

Değerli Öğrenciler,

Her gün büyüyen ve gelişen üniversitemiz 2018-2019  eğitim- öğretim yılında yine sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşamakta olup tüm öğrencilerimiz için yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum.
Öğrencilerimizin beklenti, ihtiyaç, talep ve isteklerinin bütün işlem, karar ve süreçlerinde merkeze alındığı “öğrenci odaklı” bir yükseköğretim kurumu olan Gelişim Üniversitesi, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı ile meslek hayatında sosyal, küresel ve etik şartları gözeterek çalışan, kendini sürekli geliştiren ve teknolojiyi yakından takip eden öğrenciler yetiştirmeye devam edecektir. Bu amaçla derslerin teorik bilgisinin yanında cihazların laboratuvar ortamında kullanıldığı, sağlık sektörü ile yapılan işbirlikleri sayesinde öğrencilerin cihazları pratik olarak da tecrübe ettikleri bir bölüm olarak öğrencilerimize meslek kazandırmaktadır.
Sağlık sektörü teknolojisiyle birlikte global bir gelişim içinde olan dünyanın farklı yerlerinde yapılan teknolojik buluşların dünyanın her yerinde talep edildiği bir sektördür. Ve ülkemizde de Biyomedikal sistemlerin tasarım ve geliştirme uğraşlarını yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak olan teknik ve bilimsel bilgi birikimine sahip elemanlara duyulan gereksinim her geçen gün artmaktadır. Hastanelerde yaklaşık yirmi bin farklı tür tıbbi cihaz ve sistem kullanılmakta olup ülkemizdeki kullanılan biyomedikal cihaz ve sistem sayısı son yirmi yılda sekize katlanmıştır.
Tüm bu amaçlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programında yer alan uygulamalı dersler için üniversitemizde Biyomedikal Cihaz Teknolojisi  Laboratuvarı kurulmuştur. Sağlık sektöründe kullanılan tıbbi cihazların sistemlerinin anlaşılması, arıza analiz, arıza tespit çalışmalarını yapılması, cihazların çalışmasına ilişkin elektrik - elektronik bilgisinin kazandırılması, cihazların genel çalışma ilkelerinin anlatılması için gerekli bilgilerin verildiği globalleşme hedeflerine uygun uygulamalı dersler ileri teknolojik altyapıya sahip Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Laboratuvarı’nda yapılmaktadır. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencileri laboratuvarda cihazların temel çalışma prensiplerini öğrenmekte, çeşitli sağlık kurumlarıyla yapılan iş birliklerle de son teknolojik cihazları kullanma fırsatı yakalamaktadır.
Son olarak kendi düşüncelerinizi özgürce ifade edebilmeniz ancak, başkalarının fikir ve haklarına da saygılı olmanız; ailelerinizi ve arkadaşlığı önemseyip, milli ve manevi değerlerimizi korumanız, toplumsal ve sosyal sorumluluk bilincini taşımanız ve sizin gibi düşünmeyen insanlara da saygılı olmanızın birçok şeyden kıymetli olduğunu hatırlatır bu bilinçle ve çalışma isteğiyle yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyor akademik ve idari personelimize, en içten sevgilerimi sunuyorum.

Öğr. Gör. Aylin ÇETİN
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi