Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi








 Mazeret Sınavı Başvuruları Hk.




Değerli Öğrenciler,

Ara sınavlarına (vize), mazereti nedeni ile giremeyen öğrenciler, “İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” nde yer alan hükümler doğrultusunda ekte yer alan dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Mazereti ilgili kurullarca uygun görülen öğrenciler mazeret sınavına girebilecektir.

Madde 25: (4) Mazeretleri nedeniyle ara sınavına giremeyen öğrenciler, mazeretlerini belgelemek kaydıyla mazeretinin sona erdiği tarihten itibaren en geç bir hafta içerisinde bir dilekçe ile ilgili dekanlık/müdürlüğe müracaat ederler. Mazeret süresi sebebiyle devamsız duruma düşen öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmez. Mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen tarihlerde mazeret sınavları yapılır. Dönem sonu sınavlarının mazeret sınavı yapılmaz.” (Değişik: RG.13.06.2018-30450/12.md.)
(5) (Değişik:RG-3/9/2023-32298)(4) Sağlık sorunları nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere, sağlık izinlerini Üniversite birimlerinin bulunduğu illerin tam teşekküllü devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri veya aile sağlığı merkezlerinden almak koşulu ile ilgili yönetim kurulu kararı ile mazeret sınav hakkı verilir. Haklı ve geçerli bir nedenle il dışından alınan sağlık izinleri de kabul edilebilir. Fakat öğrencilerin yurt dışından aldıkları sağlık raporları geçerli değildir. Raporlu bir öğrencinin rapor saatinden sonra ve raporlu olduğu süre içinde girdiği sınavlar iptal olur, fakat rapor saatinden önce girdiği sınavlar iptal olmaz.


Mazeret sınavı başvurusu için,
Ekteki formu doldurup ıslak imzalı olarak hazırladıktan sonra geçerli mazeretinize ilişkin belgeleri ekleyip,  *********@ogr.gelisim.edu.tr e.posta adresinizden shmyo@gelisim.edu.tr adresine “Mazeret Sınav Başvurusu” konu başlığı ile göndermeniz veya SHMYO (C Blok) sekreterliğine elden teslim etmeniz gerekmektedir.


NOT: Sistemsel hata yaşayan öğrencilerimizin varsa ekran görüntüsü gibi belgelerle başvuru yapması gerekmektedir.
NOT: Mazeret sınavları için son başvuru tarihi 19.04.2024 tarihi saat 17.00 dır.
ÖNEMLİ: Bunlara uygun olarak iletilmeyen e-postalarınız işleme alınmayacaktır.



Mazeret Sınavı Başvuru Formu