Anestezi

Anestezi Laboratuvarı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Melis Merve Çakal, anestezi laboratuvarı hakkında bilgi verdi.

Anestezi programının laboratuvarında işlenen dersleri Anestezi Uygulamaları I, Anestezi Uygulamaları II ve Anestezi Cihazı ve Uygulamaları dersleridir.

Anestezi laboratuvarında bir ameliyathane ortamı oluşturulmuştur. Bu laboratuvarda öğrenciler derslerde görmüş oldukları teorik bilgileri öğretim elemanları ile birlikte uygulayarak el becerilerini geliştirmektedirler. Anestezi cihazına sahip olan laboratuvarımızda öğrenciler ameliyat süresince hastalara yapılacak her türlü uygulamayı tıbbi malzemelerle bire bir deneyimleme şansına sahip olmaktadırlar. Böylece öğrenciler tüm uygulamaları gözlem ve uygulama yoluyla öğrenirken çalışma disiplinini, görev sorumluluk yetkinliklerini ve ekip çalışmasının önemini öğrenmektedirler.