Ameliyathane Hizmetleri

Toplanma Alanı Organizasyonu Eğitimi Gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi SHMYO Ameliyathane Hizmetleri Programı öğrencileri ve öğretim elemanlarına, Afet Koordinasyon Merkezi tarafından Afet Gönüllüleri Projesi kapsamında "Toplanma Alanı Organizasyonu Eğitimi" Ameliyathane Hizmetleri laboratuvarında verilmiştir.

Toplanma Alanı Organizasyonu Eğitiminde; depreme nasıl hazır olmalıyız, deprem çantası içeriği ve önemi, olası acil durumlar için aile afet ve acil durum planınız, evin nasıl tahliye edileceği planlaması, toplanma alanlarımızı öğrenme ve gönüllü görev alma gibi konulara değinilerek beklenen Marmara depremi gerçeği ile yüzleşilmesi sağlandı. İlk yardımın önemine vurgu yapıldı.

Eğitim sonrası Afet Gönüllüleri Projesi eğitmenleri tarafından, gönüllülere katılım sertifikası verildi.

Afet ve Acil Durum Toplanma Alanına Erişim İçin;
  • E-Devlet ‘e giriş yaparak AFAD’ın sunduğu hizmetlerden Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarını seçin.
  • ikamet ettiğiniz adrese en yakın toplanma alanını belirleyin.
  • Harita özelliğinden alanın yerini öğrenin ve kaydederek yakınlarınızla paylaşmayı unutmayın.