Ameliyathane Hizmetleri

Ameliyathane Teknikeri Bölümü Mezunlarının En Son Durumu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Ameliyathane Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Tuba Öz, Ameliyathane Teknikeri Bölümü mezunlarının en son durumu hakkında bilgi verdi.

Öğr. Gör. Tuba Öz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sağlık teknikerliğinin dallarından biri olan ameliyathane teknikerliği bölümü KPSS 2018/5 alımlarında 18.000 kadro içinde yerini alan meslek dallarından biridir. Bu kadrolar içinde ameliyathane teknikeri olarak görev yapacak olan adaylara ayrılan toplam kadro sayısı son alımlarda Türkiye genelinde 172 olarak belirlenmiştir. Bu alımlarda ameliyathane teknikerlerinde kadrolara yerleşmede kullanılan en yüksek puanın 86,38622 olduğu ve bu atamanın Mardin Nusaybin Devlet Hastanesi’ne yapıldığı görülmüştür. Aynı alımda ameliyathane teknikerliği bölümü için kadrolara yerleşmede kullanılan en küçük taban puan ise 77,09686 olduğu ve bu atamanın ise Bursa Karacabey Devlet Hastanesi’ne ait olduğu belirlenmiştir."

"Ameliyathane teknikerliği bölümü sağlık teknikerliği bölümleri arasında henüz çok yeni bir bölüm olup, atama bekleyen mezun sayısının da az olması sebebiyle sağlık hizmetlerinde önü açık bölümlerimizdendir. Ameliyathane teknikerliği mezunu öğrencilerimiz pek çok özel hastanede mezuniyet sonrası çalışabilmektedirler."