Ağız ve Diş Sağlığı

Estetik Diş Hekimliğinde Cad/Cam Mucizesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Ağız ve Diş Sağlığı Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şenel Çavuşoğlu, Estetik Diş Hekimliğinde "Cad/Cam Mucizesi" hakkında konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Şenel Çavuşoğlu,"Günümüzde estetik diş hekimliğinde çok sık kullanılmaya başlanan bilgisayar destekli üretim ve tasarım anlamına gelen cad/cam sistemi ( Computer Aided Design ve Computer Manufacturing) adeta çığır açmaktadır" dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Şenel Çavuşoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Cad/Cam uygulaması ile geleneksel yöntemlerin aksine diş hekimi bilgisayara bağlı olan kamera yöntemi ile ağız içinde tarama yaparak restorasyonu yapılacak olan bölgenin iç ve dış yüzeyinin şekli hakkında dijital ortamda bilgi sahibi olmasını sağlar. Sistemin hassasiyeti mikron seviyesinde olduğu için, yapılan restorasyonların uyumu geleneksel yöntemlere göre çok daha iyidir. Tasarım aşamasında her türlü detayın gözlenerek kontrol edilebilmesi sayesinde üretim kalitesi de artmaktadır"

"Ağız içerisinde uygulanacak kron-köprü uygulamaları, inley-onley restorasyonları ve lamine gibi çok hassas ve hasta tarafından estetik beklentinin üst düzeyde olduğu işlemlerde oldukça başarılıdır. Hastalar bu yöntem sayesinde defalarca diş hekimine gidip gelmeden ve tek seansta kusursuz dişlere kavuşabilirler."

"Cad/Cam sistemi; kısıtlı zamanı olan, geleneksel yöntemlerde uygulanan ağız içi ölçü alma ve prova aşamaları ile bulantı refleksi olan ve vakit kaybetmek istemeyen hastalara tek seansta eksiksiz dişlere sahip olma imkanı sağlayan bir sistemdir."