Paramedik Günü Kutlaması Yapıldı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı olarak 21.12.2018 tarihinde 12:00-17:00 saatleri arasında Paramedik Günü Kutlaması adındaki etkinliğimizi İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Erasmus Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte Paramedik Günü ile ilgili olarak İlk ve Acil Yardım Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Emel ÇAKAR günün anlam ve önemine değinin konuşmasını yaptı. Ardından Öğr. Gör. Nurcan ESİN mesleğin zorlu şartlarından bu şartlar altındaki görev, yetki ve sorumlulukların neler olduğu ile ilgili konuşmasını yaptı. Öğrencilerimizin ‘Paramedik kimdir?’ sorusu sordukları halk röportajını izleyerek eğlenceli dakikalar geçirdik. Sonra Gör. Öğr. Habip KOSTAK acil sağlık sistemi üzerine yazmış olduğu kitaplarından ve bunları yazmaya nasıl karar verdiği ile ilgili söyleşisini gerçekleştirdi. Ardından Öğr. Gör. Nadiye CAMCI mesleki yeterlilik ve meslek hayatı boyunca başına gelen ilginç olaylardan bahsetti. Öğrencilerimizin hazırladığı ‘Paramedik Kahvesi’ adlı tiyatro izlendi. Etkinliğin sonunda Diyaliz bölümü öğrencilerimizden Ahmet KAYRA,  Ferhat OCAK ‘ın hazırlamış olduğu müzik ziyafetiyle etkinlik son buldu.