Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr


 Misafir öğrencilere mutfak deneyimi yaşattılar

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezi (İGÜTÖMER) misafir öğrencileri, İGÜ Gastronomi Bölümü mutfağına konuk oldu. Türk yemek kültürünü tanıtma amacıyla organize edilen programda Öğr. Gör. Levent Demirçakmak, misafir öğrencilerle yemek yapımlarına eşlik etti.
İGÜTÖMER misafir öğrencileri, İGÜ Gastronomi Bölümü mutfağına konuk oldu. Organize edilen programda, Türk mutfağından Hünkârbeğendi, Tuzda Kuzu, Portakal Soslu Enginar ve Sütlaç ikram edildi. Öğr. Gör. Levent Demirçakmak, misafir öğrencilerle yemek yapımlarına eşlik etti.

Organizasyonun konuğu, İGÜ Genel Sekreteri ve Gastronomi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp,  ‘‘Gastronominin bir kültür olduğu fikrinden hareketle, yabancı misafirlerin yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamalarının o kültüre entegre olmada ve dil öğreniminde önemli bir etken. Özellikle yöresel kültüre ait yemekler düzenli yapılan etkinliklerle tanıtıldığında aynı zamanda birçok yabancı misafiri de o bölgeye çekiyor. Gastronomi turizmi açısından, yiyecek içeceğe ayrılan bütçenin artması, insanların yeni deneyimler elde etmek amacıyla lezzet arayışı giderek önem kazanıyor.  Gastronomik açıdan bir ülkenin değerlerini bilmek ile o ülkenin dilini bilmek, birbirini tamamlayan iki önemli kültürel öğe” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, organizasyona katılan tüm misafir öğrencilere ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Haberler

Tüm Haberler