Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr


 İGÜ SHMYO İzmir Depremzedelerine Yardım Gönderdi

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde, çadırda yaşamak zorunda kalan depremzedeleri; İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi öğrencileri yalnız bırakmadı.
Bilindiği üzere 30 Ekim 2020 tarihinde Ege denizinde bir deprem meydana geldi. Kayıp haberleriyle Tüm Türkiye'yi yasa boğan, mucizeleriyle umutlandıran depremde; bir çok insan evlerini, yurtlarını terkedip çadırkentte yaşamak zorunda kaldı.

Hem insanların içinde bulunduğu bu durum, hem de yaklaşmakta olan kış şartları bir çok temel ihtiyaç, ısınma ve gıda gereksinimi getirdi. Öğrencilerimiz; programdaki öğretim görevlilerinin destekleri ve teşvikleriyle, her birinin üzerinde "İstanbul Gelişim Üniversitesi SHMYO Çocuk Gelişimi'nde kardeşleriniz var." yazan 43 adet koli hazırladı. Kolilerin içerisine bebek için gereken tüm bakım, giyim ve beslenme ihtiyaçlarından, ayakkabılara, montlara, yorgan, kişisel bakım, temizlik ürünleri, battaniye, ısıtıcı,  hazır ve kuru gıdalara kadar bir çok ürünü özenle yerleştiren öğrencilerimiz, kolileri kargoya bizzat teslim etti.


Destek veren hocalarımız ve duyarlı öğrencilerimiz; kardeşliğin ve yardımlaşmanın paylaşılmasını, paylaştıkça çoğalmasını diledikleri için, çevrelerinden de gelen yardımları çocuk gelişimi programı adına kabul ettiler. Koliler 16 Kasım 2020 tarihinde depremzedelere iletilmesi için yardımların toplandığı merkeze teslim edildi.

Haberler

Tüm Haberler