Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Hastane Personeli Rolleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Sağlık Kurumları İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. Ebru Cengiz, hastane personeli rolleri hakkında konuştu.

Hastanelerde bakımınıza katkıda bulunan birçok çalışan bulunmaktadır. Bir hastanede başarılı tedaviyi sağlamak için tıbbi değerlendirmelerden günlük tedavilerden ilaç ve yiyecek içecek hizmetlerine kadar çok sayıda kişi ve hizmet birlikte çalışmaktadır.
Bir hastanedeki personelin kilit rolleri genel olarak dört alanda sınıflandırılabilir:
  • Doktorlar (sağlık personeli)
  • Hemşireler
  • Yardımcı sağlık profesyonelleri
  • Destek personeli.
Tüm bu insanlar tedavi ve iyileşmenizde önemli bir rol oynayacak.

Doktorlar (sağlık personeli)

Hastanede kaldığınız süre boyunca birçok doktor tarafından tedavi edilebilirsiniz. Danışman (uzman), kayıt memuru ile birlikte tıbbi bakımınızı değerlendirir ve yönetir. Hangi hastanede olduğunuza bağlı olarak, kıdemli doktorların gözetimi altında çalışan stajyerler ve öğrenci doktorlar tarafından da tedavi edilebilir.
Doktorlar - roller ve sorumluluklar
Doktorların deneyim seviyelerine ve tıbbi uzmanlıklarına göre farklı rolleri ve sorumlulukları vardır. Bu roller şunları içerir:

• Kıdemli Danışmanlar - Hastaları Belirli Zamanlarda Gören Uzman Doktorlar
  • Kayıt Memurlarını, Stajyerleri Ve Öğrencileri Denetleyen Kıdemli Doktorlar
  • Stajyerler - Eğitimlerini Tamamladılar Ve Şimdi Hastanede Son Yıllarını Bitiriyorlar
  • Öğrenci Doktorlar - Lisans Tıp Öğrencileri.

Hemşireler

Hemşireler, hastanede devam eden bakım ve tedavinizin çoğunu yönetir. Günlük tedavinizi değerlendirir, planlar ve yönetir ve genel sağlığınızı yönetir. Acil ihtiyaçlarınız hakkında onlarla konuşun. Ayrıca sizi belirli tıbbi konular hakkında konuşmak için doğru kişilere yönlendirebilirler.

Hemşireler - roller ve sorumluluklar

Doktorlar gibi, hemşirelerin de deneyimleri ve uzmanlıklarına göre farklı rolleri ve sorumlulukları vardır. Bu roller şunları içerir:
  • Hemşire Birim Yöneticisi - Birimde Çalışır
  • İleri Düzeyde Eğitim Seviyesine Sahip, Yüksek Vasıflı Hemşireler
  • Klinik Hemşire Uzmanları, Klinik Hemşire Danışmanları, Klinik Hemşire Eğitimcileri, Triyaj Hemşireleri, Acil Servis Hemşireleri Gibi Uzman Hemşireler
  • Kayıtlı Hemşireler - Yüksek Düzeyde Günlük Bakım Sağlamak Ve Bazı Küçük Prosedürler Uygulamak
  • Kayıtlı Hemşireler - Daha Kıdemli Hemşirelerin Gözetiminde Temel Tıbbi Bakım Sağlar.
  • Yardımcı Sağlık Profesyonelleri
  • Yardımcı Sağlık Uzmanları, Multidisipliner Sağlık Ekibinizin Bir Parçası Olarak Çalışan, Üniversite Eğitimi Almış Uygulayıcılardır. Hastalıkları Değerlendirir, Teşhis Eder Ve Tedavi Ederler Ve Hastalık Ve Sakatlığı Önlemek İçin Çalışırlar.
Yardımcı sağlık uzmanlarından bazı örnekler: diyetisyenler, mesleki terapistler, eczacı, fizyoterapistler. Ayrıca, bu yardımcı sağlık profesyonellerinden bazılarına destek rolü konusunda yardımcı olmak üzere eğitilmiş yardımcı sağlık görevlileriyle de tanışabilirsiniz.

Diğer hastane personeli

Hastanede kaldığınız süre boyunca, çamaşır, hasta taşıma ve bakımına kadar şeyle ilgilenen çok çeşitli destek ve idari personel görüyor. Hastanede kaldığınız sırada sorun giderme hastane destek personellerinin görev alanını oluşturmaktadır.

• Klinik Asistanlar
  • Hasta Hizmetleri Asistanları