Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri








 Soğuk havalarda yüz bakımını ihmal etmeyin


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Pelin Özgünay, soğuk havalarda yüz bakımı hakkında bilgi verdi.


Hassasiyetlere en çok maruz kalan cildimize yeterince dikkat ediyor muyuz? Bu soruları sormaya başlamalı ve yapılması gerekenler konusunda harekete geçmeliyiz diye düşünüyorum.
 
Kış aylarının soğuk ve rüzgarlı havasının cildin nem seviyesini minimuma indirdiğini, aşırı kuruma, pullanma ve çatlamaya neden olduğunu ve buna bağlı cilt hastalıklarını beraberinde getirdiğini vurgulayan Dr. Görmek. Pelin Özgünay, "Olumsuz hava koşulları karşısında cildimize gerekli müdahaleleri önceden yapmak ve nasıl ilerleyeceğini bilmek durumu stabil hale getirecektir" dedi.
 
Öğretim Görevlisi Bkz. Soğuk havaların olumsuz etkilerinden korunmak için cilt bakımının öneminin anlaşılması ve gerekli dermatolojik ürünlerin kullanılması gerektiğini anlatan Pelin Özgünay, “Günlük, haftalık ve aylık bakımlara cilt bakımı olarak daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. yanında getirecektir."
Öğretim Görevlisi Pelin Özgünay, "Kırışıklık ve kuru cilt oluşumunu önlemeye yardımcı olacak ürünler, serbest radikalleri önleyen antioksidan içeriğe sahip olmalıdır. Ayrıca ürünler, cildimizin koruyucu tabakası epidermisin derinliklerine kadar nüfuz ederken kalıcı nemlendirme sağlamalıdır. E ve C vitaminleri ile zenginleştirilmiş, yağ metabolizmasını kontrol eden, cildi canlandıran, nemlendiren, besleyen ve cilde doping etkisi veren ürünlerle desteklenmelidir.Nemini kaybetmiş, kırışıklığa yatkın veya maruz kalmış ciltler için temizleme sütü Aloe vera gibi nemlendirme oranı yüksek, ardından aloe vera ve deniz alastin özlü bir tonik ve son olarak yoğun vitamin ve mineral yapıya sahip, kollajen ve kolajeni geri kazanmaya yardımcı onarıcı gündüz ve gece kremleri ile günlük bakımı tamamlamalıdır. elastin lifleri ekşi Lenslerin tekrar yerine oturmasına yardımcı olur. aktif maddeyi sindirip cilde nüfuz ederek bırakır, ölü hücrelerin erimesine yardımcı olur. Yine zengin mineral içerikli, cildi tonlandıran ve gençleştiren bir maske haftalık bakımlarda etkili sonuç verecektir. Güvenilir cilt bakımı uzmanlarının cildin ihtiyaçlarına uygun bakım önerileri ve uygulamaları, hücre yenilenmesine büyük ölçüde yardımcı olan aylık bakımlarla ciltte en iyi sonuçları ortaya çıkaracaktır.