Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Otopsi Yardımcılığı








 Mutasyonlu Virüste Çocuklara Dikkat


Aşı uygulamaları sayesinde 60 yaş üzeri hastaların oranı giderek azalmakta ancak mutasyonlu virüsün etkisiyle çocuk hasta sayılarında artış gözlenmekte. Uzmanlar uyardı: "Dünyanın her yanında 15-20 gündür çocuklarda vaka artışı var"


Sadece ülkemizde değil tüm dünyada çocuk vakalarda önemli oranda artık görülmektedir. Yetişkinlerdeki gibi belirtiler ve organ tutulumları meydana gelmekte ancak hala çocuklarda daha hafif ve de belirtisiz görüldüğünü söyleme mümkün.

Uzmanlar virüsün MIS-C sendromuyla birlikte çocuklarda görüldüğüne dikkat çekti. Farklı organlarda da tutulum görülmekte ve yüksek ateşle seyredebilmektedir. Bu nedenle faklı hastalıkların belirtileriyle çok benzerlik görülebilir. Ayrıca covidde akciğerler en sık tutulum gösteren organlar olup zatürre ile hastaneye başvuran çocukların sayısında da artık görülmekte.

Ek olarak kronik hastalığı olan çocuklarda bu hastalık daha ağır seyrediyor. Tıpkı erişkinlerde olduğu gibi ve henüz çocuklar için geliştirilmiş aşı olmaması da endişeleri arttırmakta.