Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Optisyenlik








 Fizikte Başarılı Olmak


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Optisyenlik Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sinem Gürkan Aydın fizik dersinde başarılı olabilmek için önemli bilgiler verdi.


Dr. Öğr. Üyesi Sinem Gürkan Aydın temel bilimler derslerinden olan fizik dersinin sayısal yetenekleri kullanmanın yanı sıra, yorum gücü de gerektirdiğini; öğrencilerin branş dersleri arasında en zoru olarak gördüğü fizik dersinin aslında ön yargı nedeniyle başarısızlığa ulaşılan bir ders olduğun; bu başarısızlığın nedeninin çoğu zaman çevrede yayılan yanlış bilgiler olduğunu ifade etti.

Fizik dersinde başarılı omak için nasıl çalışılması gerektiğine dair önemli bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Sinem Gürkan Aydın ifadelerine şöyle devam etti:

“Peki fizik nasıl çalışılır? Fizik dersinde başarılı olmak isteyenler tavsiyelerimizi dikkate alarak fizikte daha başarılı olabilirler. Fizik dersi özellikle sağlık bilimleri, mühendislik ve tıp gibi sayısal alanlarda eğitim alan öğrenciler için son derece önemli bir derstir. Özellikle ileride bilim insanı olmak, araştırma yapmak ya da akademik alanda ilerlemek istiyorsanız mutlaka fizik dersine gereken önemi göstermelisiniz. Fizik dersi içinde birçok  konuda denklem çözme, orantı, problemler, vektörler, fonksiyon, türev ve integral gibi matematik konuları yer almaktadır. Bu nedenle matematikte olan eksiklerimizi mutlaka gidermeliyiz. Fizik dersinde başarılı olabilmenin en kolay yolu iyi bir matematik alt yapısını oluşturmaktır. Fizik dersine çalışırken ezberci yaklaşım sergilememenin yanısıra yoruma ve mantığa dayalı bir yaklaşım sergilemeliyiz. Örnek soru çözümleri çok önemli olmakla beraber farklı kaynaklardan soru çözmek başarıyı artıracaktır. İşlenen konular birbiriyle bağdaşlaştırılıp irdelenmelidir. Çalışmaya başlarken önce konuları yazarak çalışıp sonrasında soru çözümlerine geçilmelidir. Soru çözerken de soru kökünü anlamak soruyu çözmenin yarısıdır diyebiliriz. Tüm öğrencilerimize fizik dersine ön yargıyla yaklaşmayarak doğru çalışma yöntemleriyle  başarılar diliyorum.”