Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Diş Protez Teknolojisi








 2018 - 2019 Bahar Dönemi Diş Protez Teknolojisi Programı Başkan Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Diş Protez Teknolojisi Programı Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dönem Açılış Mesajı Özlem ERDEM POLAT


Sevgili Öğrenciler ve Aday Öğrenciler,
 
Sağlık sektöründe son yıllarda öne çıkan branşlardan biri de ağız ve diş sağlığıdır. Dişlerdeki problemlerin giderilmesinin yanı sıra insanların görünüşte güzel dişlere sahip olma isteği protez konusunda uzman teknisyenlere olan ihtiyacın artmasına neden olmuştur. Diş Protez Teknolojisi Anabilim Dalı bu ihtiyacı karşılamak üzere kurulmuştur.
 
Diş Protez Teknolojisi programında, kaybedilen dişlerin görünümlerini tamamlamak ve fonksiyonelliklerini yeniden kazanmak için diş hekimi tarafından planlanan tedavi süresince laboratuvar ortamında en son ve ileri teknolojileri uygulayarak gerekli protezleri yapan diş protez teknisyenleri yetiştirilmektedir. Diş protez teknisyeni, tedavinin estetik ve doğru bir şekilde tamamlanmasında etkin rol oynar. Protezin hastanın ağız ve çene yapısına uygunluğu hem sağlık hem de estetik açıdan büyük önem taşımaktadır.
 
Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda eğitim veren İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Protez Teknolojisi Bölümü'nde estetik bakış açısı gelişmiş, protez üretiminin tüm süreçlerinde gerekli mesleki bilgi birikimine sahip, mevcut akımları kullanma becerisi kazanmış teknisyenler yetiştirilmektedir. teknoloji.
 
Güncel ve yeterli mesleki ve/veya akademik niteliklere sahip ve karşılaştırmalı üstünlüğe sahip mezunlar yetiştirmek için buradayız. Hepinize hem öğrencilik hem de iş hayatınızda başarılar dilerim...
 
 
 
Öğretim Görevlisi Bkz. Nur Gamze BOSTAN
Diş Protez Teknolojisi Program Başkanı