Anestezi

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
ÇAP ÖĞRENCİLERİ DİKKATİNE;

Sevgili Öğrenciler,
Ders kayıtlarını yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmenizi önemle rica ederiz;

1. Ders seçimi yapılırken öncelikle ‘anadal’ dersleri seçilmeli buradan eksik ders bırakılmamalı dır.
  2. Çap Programınızın ders seçimleri için 1. Sınıf ve 2. Sınıf derslerinden maksimum 30 AKTS lik ders alma hakkınız vardır. Ancak ortalamanızın ‘İGÜ Çift Anadal Yönerge’sinde belirtilen ortalamaların altına düşmesi halinde ÇAP kaydınızın silinmesi söz konusu olduğundan ortalamanızı düşürmeyecek şekilde ders seçimi yapmanızda fayda vardır.
  3. Üniversitemiz tüm ÇAP öğrencilerine anadal mezuniyeti sonrası ÇAP Programının eksik derslerini tamamlamak üzere 1 yıl %100 burs olanağı tanımaktadır.
  4. Anadal Programı ile ÇAP Programınız aynı öğretim türünde ise (Normal Öğretim-İkinci Öğretim) anadal derslerinizle ÇAP derslerinizin ders programınızda çakışması ihtimali vardır. Bu durumda sistem size çakışma ile ders vermeyecektir. Çakışan ÇAP derslerinizi bir sonraki yıla bırakınız.
  5. Anadalınızda aldığınız dersin/derslerin aynısı (aynı kod ve aynı isim) ÇAP programında da karşınıza çıkıyorsa bu dersi/dersleri sadece anadalda seçmeniz yeterlidir. Dönem sonunda başarılı olmanız halinde ÇAP Programında bu derslerden muaf olabilirsiniz.
  6. ÇAP ta alınan derslere karşılık anadalda hiçbir dersten muaf olmanız söz konusu değildir.
  7. Tüm bunlar dikkate alınarak öncelikle anadal ders kaydınızı eksiksiz yapmanızı ve sonrasında ÇAP Programınızdan başarınızı düşürmeyecek ve sınırları aşmayacak şekilde istediğiniz dersleri seçmenizi öneririz.

‘İGÜ Çift Anadal Yönergesi’ ne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

ÇAP YÖNERGESİ

Hepinize kolaylıklar dileriz.