Uzaktan Eğitim Sürecinde Masa Başında Yapılabilecek Egzersizler

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Ali Karaağaç ve Öğr. Gör. Merve Karaağaç, uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler ve öğretim üyeleri için masa başında yapılabilecek egzersizler hakkında bilgi verdi.

1. Omuz Kapsül Germe Egzersizi: Bir taraf kolumuz gövdemizin önünde çaprazlanarak diğer kolumuz ile dirsekten destekleyip kendimize doğru çekilir. Bu pozisyonda 10 sn beklenir.
  1. Boyun Hareketleri: Boyun öne, yanlara ve geriye doğru ağrı oluşturmadan götürülür. Ayrıca sağa ve sola doğru ağrı olmayacak şekilde dönderilir. Her yöndeki hareketler 10’ar kez tekrar edilir. Günde 3 kez yapılması önerilir.
  1. Boyun Kaslarına Germe Egzersizi: Bir elimiz ile karşı taraf kulak hizasından baş tutulur ve yana doğru çekilir. Boyun kaslarında gerilme hissedene kadar çekilir ve bu pozisyonda 10 sn beklenir. Aynı hareket diğer el ile zıt tarafa doğru yapılır.
  1. Ayak Bileği Pompalama Hareketi: Otururken ayak bileklerinde ve ayak tabanında ödem oluşumunu engellemek için her iki ayak geriye doğru çekilip ileriye doğru itilir. Bu hareket gün içerisinde aralıklı olarak gerçekleştirilebilir.
  1. Omuzları Geriye Doğru Mobilize Etme: Her iki el ile aynı taraf omuz başları tutulur. Dirsekler ile geriye doğru yuvarlak daireler çizilir. Her defasında 20-30 kez geriye doğru daire çizme yeterli olur.

Fizyoterapi Program Başkanı Öğr. Gör. H. Merve KARAAĞAÇ
Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali KARAAĞAÇ