SHMYO'dan Nevruz Kutlama Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu Türk milletinin Nevruz Bayramı'nı kutladı.
Nevruz Bayramı'nın önemli bir kültürel değer olduğunu söyleyen Prof Dr. Nizamlıoğlu, "Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktardığı önemli kültürel değerlerden biri olan Nevruz Bayramı, Türkiye'nin en güzel simgelerinden biridir.

Güçlü anlamları ile yeni bir uyanış, barış, dostluk ve kardeşliğe verilen önem Balkanlar'dan Balkanlar'a uzanan geniş bir coğrafyada doğanın uyanışı ile kutlanan Nevruz, zengin kültürümüzün değerlerini ve çeşitliliğini yansıtır, pekiştirir. Kardeş Türk Cumhuriyetleri ile milli ve kültürel bağlarımızı, geçmişten günümüze büyük bir coşkuyla kutlayan ve geleceğe taşımaya kararlı önemli zenginliklerimizden biridir. Yüzyıllardır bayram olarak kutlanan Nevruz, ortak kültür mirasımızdır, Millet olarak barış içinde bir arada yaşama arzusunun güçlendiği, karşılıklı sevginin, dayanışmanın ve hoşgörünün yaşandığı ortak bir kültür mirasımızdır.  Doğumu simgeleyen Nevruz kültürü gelecek nesillere aktarılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk milletlerinin Nevruz Bayramını gönülden kutluyor, Nevruz'un birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.” diye belirtti.