8 - 14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Perfüzyon Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Kaya Koçdoğan, Kalp Sağlığı Haftası hakkında bilgi verdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Arzu Kaya Koçdoğan, "Ülkemizde ve tüm dünyada ölüm sebeplerine bakıldığında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek adına her yıl nisan ayının ilk haftası kalp sağlığı haftası olarak kutlanmaktadır. Her yıl binlerce hatta milyonlarca kişinin yaşamını yitirdiği kalp ve damar hastalıklarından korunmak aslında o kadar da zor değil, düzenli ve dengeli beslenmek, egzersiz yapmak, masa başına bağlı kalmamak, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklarda uzak durmak hem yaşam kalitenizi artırırken hem de sizi birçok hastalıkla beraber kalp damar hastalıklarından koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

Koçdoğan açıklamasına şu şekilde devam ett: "Hastalıklar oluşmadan veya belirtiler başladığı anda en kısa sürede müdahale edilmesi güncel ve modern tedavi yöntemleriyle birçok hastalığın önüne geçilmesini sağlamaktadır. Kalp ve damar sağlığının bozulması, vücudumuzun hayati fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmemizi ciddi engellemekle birlikte maalesef ölümlere neden olmaktadır"

"Bu haftanın amacı ise dünya çapında sağlıklı yaşama teşvik etmek ve uluslararası eylemlerle tüm herkesi teşvik etmektir. Hemen yapılabilir tahliller bu hastalığın önüne geçmekte size yardımcı olabilir. Siz de kontrollerinizi yaptırmayı unutmayın kan şekeri, kan basıncı ve vücut kitle indeksinizi ölçtürebilir ve kardiyovasküler riskiniz konusunda doktorlardan tavsiye alabilirsiniz. Kalbinizi korumak, sağlıklı ve mutlu yaşamak sizin elinizde" dedi.